Terug

Jeugdclubkampioenschap 2021

12 oktober 2021

Zondag jl.was het dan eindelijk zo ver! De langverwachte jeugdclubkampioenschappen editie 2021. In de aanloop naar deze dag toe hebben we sommige leden al zien oefenen om scherp voor de dag te komen. Dat doet ons goed, oefenen is de beste manier om snel beter te worden!
Goed. Op de dag zelf werd vooraf geconcentreerd afgeslagen, gechipped en geput. Vanwege de spanning werd er weinig gebabbeld. Hoewel later duidelijk werd dat er ook andere redenen konden zijn voor het ontbreken van rumoerigheid. Geruchten waren dat sommige wat oudere jeugd zeer goed uitgerust op de club aankwamen, omdat ze net uit bed waren. Naar waarschijnlijkheid hebben ze inspiratie van Joop Zoetemelk (wie?!) opgedaan - de Tour win je in bed, zo ook de clubkampioenschappen moet de gedachte zijn geweest.
Na de laatste finetuning op de puttinggreen was het tijd voor de eerste flight om te starten. Het was een heerlijk nazomerweer om te golfen en het gezellige, maar fanatieke clubje Jasmijn, Vera en Suzanne mochten het spits afbijten. Zoals vaak is het een extra uitdaging om onder de druk van toekijkend publiek de eerste bal weg te slaan.
Met dat in gedachte is het knap dat er nog een hoop meiden en jongens zo goed van start gingen. De tweede flight bestond uit Kyan en Floris, die er zichtbaar zin in hadden.
Daarna was het de beurt aan de flight waar de regerend clubkampioen en twee keer winnaar Rens in zat. Tezamen met die andere kanonnen Winston en Ruben. Ook daar was de spanning duidelijk zichtbaar, maar één van die drie mannen sloeg wel een heel strakke bal tot voorbij de bunkers. Mooie bal, heer Heukers!
Daarna was het de beurt aan wat we kunnen benoemen als het dynamische duo Pierre en Mischa, begeleid door hun caddy Marchel. Met het tafereel van die twee toppers kun je een glimlach niet onderdrukken.
En de laatste maar zeker niet de minste flight bestond uit Beau - die geen twijfels kende bij de vraag wie er als eerste wilde starten (IK!) - , Lina - die zoals gebruikelijk zo links en rechts wat bijdehante opmerkingen maakte (van wie zou ze dat nu hebben?)-  en Philène, die in een korte broek en een t-shirtje nu al bekend staat als de bikkel van het jaar. En die groep werd ook nog eens begeleid door maar liefst twee caddies die hand en spandiensten voor de dames verzorgde! Hulde daarvoor heren, we weten dat dat geen eenvoudige opgave is.
Op een enkele natte bunker na lag de baan er weer prima bij, dat kon in ieder geval niet als excuus gebruikt worden. En als het zonnetje even voorbij de wolken kwam, was het ook goed vertoeven. Hoewel geen lid van de jeugdcommissie bij het zien van Philène’s outfit ook maar een beetje durfde te klagen over kou als het zonnetje even weg was.
Door de baan heen hoorde we wisselende geluiden over hoe het ging. Het was duidelijk dat het niet overal even makkelijk ging, maar de stemming leek over het algemeen prima te zijn! Hole zes leek voor een hoop leden wel een angstgegner. Of misschien kwam het door het toeziend oog van de jeugdcommissie, maar er waren wat ballen die daar hun WaterL’eau vonden.
Achterop was het wel erg gezellig bij de jongste dames en zodoende werden die aangespoord om toch wat vaker de adviezen van hun caddies op te volgen en aansluiting proberen te vinden bij de flight voor hun. Daar liep namelijk het dynamische duo Pierre en Mischa en die twee waren zo goed op elkaar afgestemd dat ze in score volledig gelijk op gingen.
Langzamerhand kwam de eerste flight richting hole negen, dus voor de commissie het teken om terug te gaan en ze welkom te heten. In het bijzijn van een groepje toeschouwers werden de leden als helden binnengehaald en mochten de scorekaarten ingeleverd worden bij de voorzitter.
De ruimte boven de receptie was opengesteld door de baan en er stonden tafels op het dakterras waar je aan kon zitten. Er waren snacks besteld zodat de eerste honger gestild kon worden en je gelijk weer even kon opwarmen. Lekker!
Toen was het tijd voor de prijsuitreiking en het woord aan de voorzitter. En omdat we eerdere prijsuitreikingen vanwege Corona niet konden doen, werden de winnaars van de jeugdwedstrijden eerst nog beloond.
Jasmijn en Kyna, nogmaals van harte met de winst van de eerdere jeugdwedstrijd! En Winston met je birdie!
Dan door naar de uitslag. Op de gedeelde derde plaats is geëindigd Kyan, die ondanks een missertje op hole zes toch nog een hele mooie score wist te behalen met 47 slagen. Kyan deelde de plek met Winston die op de laatste hole wat ruzie met een boom had, met recht een treurwilg. En ook nog even benoemen: Winston had nog wel een schitterende birdie op hole zes waar de commissie getuige van mocht zijn.
Op de tweede plaats is geëindigd Floris! Deze goedgemutste kerel had al aangekondigd dat ie in vorm was en dat heeft hij laten zien met 45 slagen! Bravo Floris!
Voor Kyan en Floris geldt wel dat ze vanwege hun goede score volgend jaar vanaf geel mogen afslaan.
Dan door naar de winnaar. Kwam Rens voor een derde keer op het bord of moest hij de eer afstaan aan een nieuwe kampioen?
Het werd het laatste. In slechts 40 slagen is de nieuwe kampioen rondgegaan, hij ging als een speer weg en heeft het niveau vastgehouden. De nieuwe clubkampioen heet Ruben! Fantastisch gedaan Ruben! Van harte gefeliciteerd, je naam zal vereeuwigd worden op het bord der kampioenen en krijgt de mooie wisselbeker mee naar huis!
Verder willen we zeggen dat een ieder die vandaag heeft meegedaan al een winnaar is. Fijn dat jullie meededen, we hopen dat jullie het weer leuk vonden.
Jullie kregen nog een mooie gift van de golfbaan (wederom dank Carlo en consorten) en een setje ballen voor mee naar huis. En verder aan iedereen die heeft bijgedragen aan deze dag, het wordt ten zeerste gewaardeerd, hartelijk dank!
 

Copyright © Golfbaan Crimpenerhout 2022 Alle rechten voorbehouden | Privacyverklaring